Salata de gogonele cu zucchini/dovlecei/bostanei

Postat de Sylvia in Muraturi
15 Sep 2010 | 10899 vizualizari
Salata de gogonele cu zucchini/dovlecei/bostanei

Este o muratura excelenta, eu am facut in cantitate simbolica dar puteti adapta cantitatile.

Ingrediente

  • La un kilogram de gogonele se pune un kilogram de zucchini si o jumatate de kilogram de ceapa.
  • cimbru verde,
  • sare,
  • marar,
  • cimbru si marar uscat,
  • piper, 
  • dafin, 
  • condimente pentru muraturi,
  • otet,
  • apa,

Mod de preparare

  Se taie rondele gogonelele si zucchini iar ceapa solzisori. Intr-un vas nemetalic se amesteca gogonelele cu zucchini si ceapa, punem cateva fire de cimbru verde printre ele si 2 linguri de sare mare si le lasam asa cateva ore.

  Dupa aceea se cladesc in borcane incepand cu un strat de cimbru uscat si telina frunze apoi compozita de gogonele cu zucchini si iar frunze si terminam cu cimbru si dafin.  Intr-un vas  se pune apa la fiert, cu boabe de mustar, foi de dafin, boabe de piper si o crenguta de cimbru. Cand clocoteste apa se pune  pentru fiecare litru de apa o  de lingura de sare mare si o  de lingura de otet, la aceasta salata am pus in plus o jumatate de plic de praf special pentru muratri de la Dr Otker, din acela dulce-acrisor. Se toarna apa fierbinte peste ele in borcane, punem putina aspirina deasupra, un varf de cutit am pus eu si se infileteaza fierbinti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele cu zucchini/dovlecei/bostanei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Castraveți bulgărești

Postat de panacris

Castraveți bulgărești

Castraveţii se spală şi se taie la capete. tataZmeu, m-a ajutat și de acesată dată;) Se curăţă  zarzavatul , se taie cu un cuțit ondulat,  apoi se aşează în borcane...

Citeste continuarea

Gogonele in otet

Postat de MotanLaOale

Gogonele in otet

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place. Otetul se poate prepara in orice...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2010, 18:51
interesanta
la 15.09.2010, 19:02
Foarte interesant! N-am mai auzit de combinatia asta!
la 15.09.2010, 19:06
Arata foarte bine,o sa incerc si eu combinatia asta.
la 15.09.2010, 19:16
Sa o testati ca e bestiala
la 15.09.2010, 19:23
interesant...

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking