Ciorba deasa de vara cu dovlecel

Postat de Sylvia in Ciorbe
28 Iul 2010 | 5598 vizualizari
Ciorba deasa de vara cu dovlecel

Va prezint aceasta ciorba deasa de vara care a adunat toate legumele verii la un loc, a iesit foarte gustoasa si lejera

Ingrediente

  • Avem nevoie de : 
  • un fir de ceapa verde,
  • un ardei rosu,
  • 2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni),
  • un morcov,
  • cateva rosii decojite,  
  • o mana de salata asortata,
  • o mana de paste,
  • sare,
  • o lingura ulei de masline,  
  • o cutie de 100 ml de iaurt, 
  • verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar )

Mod de preparare

  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.

  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute .  

 Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze .

Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de RODIMUR

Ciorba de cartofi cu smantana

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina)....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se opareste in apa clocotita. Se arunca apa. Se spala oala si bucata de carne si se pune la fiert in 2 l apa sarata. Se fierbe carnea pana cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2010, 17:07
Poftiti la o ciorbita calda
la 28.07.2010, 17:15
am sosit!
la 28.07.2010, 18:27
imi place si ciorbica si strachina....................
la 28.07.2010, 19:09
Ina esti servita
la 28.07.2010, 19:10
Medi am strachinele astea din Romania si tare imi sunt dragi sunt si frumoase si incapatoare multumesc de laude

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking