Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie acrita cu zeama de varza

Postat de simona72 in Ciorbe
11 Feb 2014 | 3652 vizualizari
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie acrita cu zeama de varza

Pentru prima oara folosesc sfecla rosie la ciorba. Am vazut in ultimul timp pe aici pe la bucatarasii nostri, in special la moldovencele noastre care fac niste borsuri asa de bune de nu-ti mai trebuie felul doi:)) :P.... Eu nu pun nici oua in ciorbe, adica "zdrente" si m-am amuzat copios cand fiumeu a holbat niste ochi la ciorba si a intrebat ce-i asta???:)) Spre bucuria lui, bine ca s-a terminat, ca de, era fara carnita....dar delicioasa si foarte sanatoasa! >:D

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 sfecla rosie
  • 3 fire apio
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 2 cartofi
  • 3 rotocoale de taitei lati
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 500 ml zeama de varza
  • aproxitativ 3 litri apa
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apion si radacina de patrunjel feliute. Calim legumele in 2-3 linguri ulei de masline, le lasam sa se inmoaie putin si adaugam apa. Se curata si se taie sfecla rosie in cubulete si se pune in oala cu ciorba. Cand legumele sunt aproape fierte,se adauga cartofii taiati cubulete, se curata dovlecelul, se taie in sferturi pe lungime, se scot samburii si se taie feliute. Se adauga in oala cu ciorba. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza, dupa gustul vostru, taiteii, sare dupa gust si se lasa pe foc pana taiteii sunt fierti. Dupa ce am oprit focul, se bat ouale ca pt omleta, si se pun cate putin in oala cu ciorba, amestecand mereu in ciorba. Se adauga si patrunjelul tocat marunt si se serveste.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de mirela0911

Ciorba de perisoare din carne de pui

Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 4 litri) si in momentul in care da in clocot, se pune radacina de patrunjel curatata, telina curatata si ceapa intreaga, doar curatata. Morcovul curatat se...

Citeste continuarea

Ciorba de loboda

Postat de simona72

Ciorba de loboda

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute. Se adauga apoi...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 11.02.2014, 17:50
la 11.02.2014, 18:02
Ce bunatate de ciorbica!
la 11.02.2014, 18:05
Asta merge rece cu ceapa,nebunie...
la 11.02.2014, 18:23
Ce grozava ciorbica! Chiar azi am facut supa cu dovlecei, cum fac de fiecare data, si ma gandeam daca nu as putea incerca ceva nou!
la 11.02.2014, 18:24
Da, revenoasă şi sănătoasă.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking