Ingrediente
- 1 dovlecel mare (sau 2-3 mai mici);
- 1 ceapa mare;
- 1 rosie (fara coaja);
- 2-3 linguri bulion;
- 2 morcovi;
- 1 ardei capia rosu;
- 2 cartofi potriviti;
- o telina mica;
- 3-4 linguri cu ulei;
- sare;
- piper;
- leustean proaspat din belsug;
- 2.5 l. apa fierbinte.
Mod de preparare
Spalam legumele si le curatam de coaja.
Tocam marunt ceapa, telina, morcovii si ardeiul.
Intr-o oala punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate. Amestecam si dupa 5 minute adaugam apa fierbinte.
Cartofii si dovleceii ii taiem cubulete.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cartofii si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute.
Tocam rosia marunt si o punem in ciorba. Adaugam cubuletele de dovlecei, potrivim de sare si piper, punem si bulionul si lasam sa fiarba inca vreo 10-15 minute.
Oprim focul si presaram mult leustean proaspat, tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei, cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|