Salata de gogonele verzi

Postat de Ina in Salate
30 Oct 2010 | 21695 vizualizari
Salata de gogonele verzi

Intrucat mai aveam gogonele si nu stiam ce sa fac cu ele sa nu se strice, am cautat pe net retete la care sa folosesc gogonele verzi. Am gasit aceasta salata delicioasa care a si disparut rapid din boluri. Va spun cu mana pe inima ca MERITA SA INCERCATI !

Ingrediente

  • 1,5 kg  gogonele verzi 
  • 50 ml ulei ( sau cat cuprinde )
  • sare 
  • o ceapa 

Mod de preparare

      Pe flacara de la aragaz ( sau pe gratar ) coacem gogonelele, apoi le curatam de coaja, spaland mana din cand in cand  intr-un vas cu apa, ca la curatatul vinetelor. Gogonelele curatate  le taiem in jumatati  si le scurgem bine de zeama, apoi le tocam marunt sau le pasam cu blenderul. Pasta obtinuta o frecam cu putin ulei, adaugam sare  dupa gust, iar la sfarsit adaugam o ceapa tocata marunt.        

     Salata este delicioasa pe felii de paine prajita.

 Sursa
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de gogonele verzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de gogonele verzi la borcan

Postat de Ksenya

Salata de gogonele verzi la borcan

Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si,...

Citeste continuarea

Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

Postat de Ksenya

Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)

Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati  intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2010, 19:20
wow!ce reteta inedita...la aspect seamana cu cea de vinete...la gust este asemanatoare?
la 30.10.2010, 19:23
miroase ca cea de vinete, dar mie mi se pare ca ar fi si mai buna! Este acrisoara, iar pe paine prajita...
la 30.10.2010, 19:23
Ce iepuras frumos
la 30.10.2010, 19:28
nici macar nu am auzit de asa o reteta 5f o fac daca te-ai jurat ca-i buna
la 30.10.2010, 19:29
N-a fost in intentia mea sa iasa iepuras. Felia de paine era prea mare, nu incapea in toaster.... iar cand am pus feliile pe farfurie am vazut ca seamana cu niste urechi. De aici, ce-a iesit!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking