Ingrediente
- iutari
- otet de 9 grade
- sare
- foi de dafin
- usturoi
- borcane de 750-800 g
- apa
- sare
- boabe piper
- buchet de marar (partea florala)
- enibahar
- rodele de ceapa
Mod de preparare
Culegem ciupecile din cele mai sanatoase.
Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min.
Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari.
Feliile le punem in borcane bine spalate cu cate la un borcan se pun: 2 catei de usturoi ,4 boabe de ienibahar ,8 boabe de piper ,2-3 rondele de ceapa si buchetul de marar.La sfarsit se toarna marinada preparata din o parte otet 2 parti apa,se da in clocot,se toarna marinada in borcane, se infileteaza bine si se pun la cuptor pentru 10 minute,la foc mic.Se opreste cuptorul si se las borcanele pana se racesc complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iutari la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|