Salata de iutari la borcan

Postat de Ksenya in Mancaruri de post
8 Aug 2013 | 16114 vizualizari
Salata de iutari la borcan

Aceasta salata se prepara usor si este excelenta iarna langa o friptura de porc de Craciun ,are o aroma deosebita.

Ingrediente

  • iutari
  • otet de 9 grade
  • sare
  • foi de dafin
  • usturoi
  • borcane de 750-800 g
  • apa
  • sare
  • boabe piper
  • buchet de marar (partea florala)
  • enibahar
  • rodele de ceapa

Mod de preparare

Culegem ciupecile din cele mai sanatoase.

Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min.

Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari.

Feliile le punem in borcane bine spalate cu cate la un borcan se pun: 2 catei de usturoi ,4 boabe de ienibahar ,8 boabe de piper ,2-3 rondele de ceapa si buchetul de marar.La sfarsit se toarna marinada preparata din o parte otet 2 parti apa,se da in clocot,se toarna marinada in borcane, se infileteaza  bine si se pun la cuptor pentru 10 minute,la foc mic.Se opreste cuptorul si se las borcanele pana se racesc complet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iutari la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mămăligă (reţeta de bază)

Postat de ela2015

Mămăligă (reţeta de bază)

Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra.  Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie,...

Citeste continuarea

Tarta cu legume

Postat de AdrianUdrea

Tarta cu legume

Pentru aluat, se cerne faina, se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul  și zaharul, apoi se toarnă cate putina apa minerala, rece si se amesteca, presarand si chimenul si susanul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2013, 18:20
Interesanta reteta ta, nu am mai auzit dar este de probat!!
la 08.08.2013, 19:17
Super! Mi-ai adus aminte de iutari murati... Uitasem de ei,dar acum ca am vazut reteta ta, mi-am amintit ca mama prepara asa ceva si chiar imi amintesc cu drag de gustul acestei muraturi... Am trecut reteta la favorite, poate candva voi avea ocazia sa o prepar personal. Multumesc!
la 08.08.2013, 19:29
la 08.08.2013, 21:05
Iti multumesc!Imi plac foarte mult aceste ciuperci dar stiu doar intr-un fel sa-i prepar(cu branzica si smantana).Nu cred ca mai gasesc anul asta dar la anul sigur o sa pregatesc aceasta salata
la 08.08.2013, 23:06
Ce bine arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking