Ingrediente
- 1/2 cana de cous-sous instant
- 1/2 cana apa clocotita
- putin delikat
- sare, piper alb macinat
- ulei de masline
- otet balsamic
- putin suc de lamaie
- busuioc proaspat
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 cartof dulce
- 1 vanata mai mica (sau 1/2 mare)
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras verde
Mod de preparare
Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie .
Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem cuburi; stropim cu ulei de masline, sare, piper alb . Eu am amestecat si cu putin rozmarin proaspat; Intr-o tava mare punem hartie de copt si aranjam legumele, rasfirate una cate una in tava si dam la cuptorul incins la 200 grade. Se coc pana cartofii devin copti-cam 15 minute maxim.
Le scoatem si amestecam cu cous-cousul, temperam cu ulei de masline, sare la nevoie si otet balsamic; apoi cu suc de lameie dupa gust. La final adaugam frunze proaspete de busuioc.
Servim rece sau calda, dupa preferinta .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la cuptor cu cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|