Salata de legume la cuptor cu cous-cous

Postat de cristeena20 in Salate
30 Mai 2019 | 2226 vizualizari
Salata de legume la cuptor cu cous-cous

Vara cand vine caldura mancarea mea preferata e salata. Salata asta e un acompaniament ideal pentru preparate de carne sau se poate manca doar asa-e delicioasa si satioasa.

Ingrediente

  • 1/2 cana de cous-sous instant
  • 1/2 cana apa clocotita
  • putin delikat
  • sare, piper alb macinat
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • putin suc de lamaie
  • busuioc proaspat
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 cartof dulce
  • 1 vanata mai mica (sau 1/2 mare)
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde

Mod de preparare

Pregatim cous-cousul-turnam apa clocotita amestecata cu putin knorr de pui; acoperim si lasam sa se inmoaie . 

Intre timp curatam cartoful dulce-il taiem cuburi ; ceapa bucati mari; ardeiul cuduro potrivite, rodia si ea cuburi mai mari sau felii groase; vanata cu coaja cu tot o taiem cuburi; stropim cu ulei de masline, sare, piper alb . Eu am amestecat si cu putin rozmarin proaspat; Intr-o tava mare punem hartie de copt si aranjam legumele, rasfirate una cate una in tava si dam la cuptorul incins la 200 grade. Se coc pana cartofii devin copti-cam 15 minute maxim. 

Le scoatem si amestecam cu cous-cousul, temperam cu ulei de masline, sare la nevoie si otet balsamic; apoi cu suc de lameie dupa gust. La final adaugam frunze proaspete de busuioc.

Servim rece sau calda, dupa preferinta . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume la cuptor cu cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata calda de fasole

Postat de andaoana

Salata calda de fasole

Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem...

Citeste continuarea

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de andaoana

Salata calda cu varza de Bruxelles

Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2019, 14:05
la 30.05.2019, 15:06
Revin cand o dau pe legume...
la 30.05.2019, 16:06
la 30.05.2019, 17:24
Cleme, nu am mai zis ,dar am mancat-o langa niste pulpe de pui la cuptor
la 30.05.2019, 18:34

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking