Salata de morcovi cu susan

Postat de articook in Salate
3 Iul 2010 | 8301 vizualizari
Salata de morcovi cu susan

Aceasta salata de morcovi demonstreaza cum banalul morcov, poate deveni o delicatese.

Ingrediente

  • 6 morcovi, spalati si curatati
  • o lingurita de seminte de coriandru, macinate in mojar
  • 5 linguri seminte de susan, prajite
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 1 lamaie
  • ulei de masline extra virgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Se taie morcovii panglici subtiri sau se dau prin razatoare. Se pun intr-un castron de salata si adaugam coriandrul si semintele de susan { semintele trebuiesc prajite in putin ulei de masline pana cand isi schimba putin culoarea }

Pentru a face sosul se rade coaja de portocala intr-un bol, apoi adaugati zeama de la portocala, zeama de la o lamaie si de 4 ori pe atit ulei de masline, Adaugati sosul si condimentati dupa gust cu sare si piper. Salata se serveste imediat, pentru ca toate aromele sa fie intense.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de morcovi cu susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Postat de simona72

Papricas de pui cu salata de varza si paine de casa

Pentru papricas: transam puiul in bucati separate- aripile, pulpele superioare si inferioare, am inlaturat sira spinarii, iar pieptul l-am taiat in sferturi. Am spalat bine bucatile de pui si am...

Citeste continuarea

Pachetele de primavara cu foi de orez

Postat de simona72

Pachetele de primavara cu  foi de orez

Pregatim umplutura prima oara: punem la scurs legumele din borcan, punem la incins un wok cu 2 linguri ulei de fistic (am avut eu), voi folositi ulei de susan, daca aveti. Punem in tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2010, 10:36
la 03.07.2010, 14:36
si este si sanatos....
la 03.07.2010, 16:53
da...asa e! si se mai poate pregati si langa diferite mancaruri, depinde de gusturi..
la 10.04.2012, 22:56
la 26.05.2013, 23:11
super

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking