Ingrediente
- 10 kg sfecla rosie
- 15 radacini hrean(marimi diferite)
- 1l.otet 9 grade
- 3 linguri sare
- 200 gr zahar
Mod de preparare
Sfecla se spala bine apoi se pune intr-o oala suficient de mare, se acopera cu apa si se lasa la fiert la foc mic cca. 3 ore.
Intre timp cit sfecla fierbe pregatim borcanele le spalam si le uscam in cuptor 10 min.
Apoi spalam radacinile de hrean , le curatam si le dam prin razatoatea mica.Otetul il amestecam cu zaharul si sarea pina se topeste.
Cind sfecla este bine fiarta o strecuram de apa o lasam putin sa se raceasca, o curatam si o dam prin razatoarea mare , apoi punem hreanul si otetul cu zaharul si sarea si amestecam bine , lasam 2 ore sa stea asa amestecind din cind in cind , apoi punem in borcane si sigilam ,dupa care isi urmeaza cursul firesc camara
Sa va fie de folos.!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu hrean" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|