Ingrediente
- Fillet somon afumat (din ala ca de la Metro ce se vinde la kilogram)
- Branza de capra cu tot felul de ierburi, condimente in ea (in Romania noi cumparam branza Patros de la Billa, fie calup vidat fie cubulete la borcan conservate in ulei de masline cu tot felul de ierburi)
- Rucola
- Rosii tip cherry
- Ceapa verde
- Ulei de masline
Mod de preparare
Se taie ingredientele, somonul, branza cubulete, rosiile taiate in doua, ceapa rondele, frunzele de rucola se lasa intregi (daca sunt tinere) sau rupte in doua daca sunt mai mari.
Se amesteca ingredientele si se adauga 1-2 linguri de ulei de masline. Sarea nu este necesara pentru ca este suficienta in somon si branza.
Gata!!!
PS. Cand ne saturam de mancat sanatos si consideram ca ne-am prelungit suficient viata, noi punem si o lingura doua de sos tartar (in Romania puneam maioneza Gova ce o gaseam doar la Billa, delicioasa, nu grea ca alte maioneze din comert si atat de acra ca ti se stramba gura dupa prima inghititura).
Tips: Cand am in frigider si cand o pregatesc pentru musafiri, mai adaug una- doua ligurite de icre negre de la borcanel. Le prefer celor rosii pentru ca dau mai bine la culoare si pentru ca nu au gustul de “ocean” asa puternic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|