Salata de vara cu ruccola

Postat de Sylvia in Salate
3 Feb 2010 | 6301 vizualizari
Salata de vara cu ruccola

Este o salata usoara si gustoasa ce poate constitui un praz sau o cina usoara, foarte aromata si viu colorata.

Ingrediente

  • 200 de grame piept de pui rotisat,
  • 100 gr telemea de oaie,
  • 3-4castraveti cornison mici,
  • o rosie mare,
  • 2 linguri boabe de porumb,
  • un manunchi de ruccola,
  • 2 linguri ulei masline,
  • o lingurita otet balsamic,
  • sare,
  • piper,
  • un varf de cutit de ierburi aromate pentru salate

Mod de preparare

  Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca  cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, adaugandu-se porumbul. Separat se prepara dessingul amestecandu-se intr-un bol uleiul de masline cu otetul balsamic, sarea si ierburile aromate. Se toarna sosul format peste salata si se mai amesteca incet de cateva ori.

  Se aseaza cu grija salata in platoul in care se serveste si se garniseste cu cateva frunze de ruccola. Pentru a se intensifica senzatia racoroasa a salatei recomand ca verdeturile din salata sa fi fost tinute in frigider inainte de a fi folosite sau sa fie introdusa salata gata preparata la frigider pentru 10 minute inainte sa fie servita. Eu am folosit pe post de decor si un cerculet de branza de capra preparat cu ierburi aromate. Poate fi acompaniata de un bastonas crocant cu rozmarin sau feliute mici de paine neagra prajite usor, altaturi de un pahar cu apa minerala rece . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vara cu ruccola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Postat de mirela0911

Salata de pui cu ciuperci si porumb

Se spala pieptul de pui si se pune la fiert in apa rece. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, se adauga sarea, boabele de piper si foaia de dafin. Se lasa pe foc pana se...

Citeste continuarea

Salata de cartofi

Postat de panacris

Salata de cartofi

Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece. Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2010, 20:27
imi ploua in gura salata asta are ce-mi place mie.
la 03.02.2010, 21:08
la 03.02.2010, 22:29
Ah,in fiecare seara as manca o salata ca asta!
la 04.02.2010, 10:11
Ar trebui sa mananc si eu mai des din astea si sa las oalele de ciorba de fasole, promit sa fac mai des
la 06.02.2010, 09:52
Super salata ! Ca sa o faci mai repede o poti face fara piept de pui. Este delicioasa si fara

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking