Ingrediente
- 2 andive, frunzele separate
- 1 lingura de capere
- 12 creveti decorticati
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 cana cu frunze proaspete de valeriana, ruccola ori, spanac tanar
- 2 lingurite de mustar
- 2 lingurite de suc de lamaie
- 3 galbenusuri de ou 300 ml ulei rafinat
- cateva masline negre, curatate de samburi si taiate in jumatate
- sare
- piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 C. Se asaza miezul de nuca pe o tava de copt si se prajeste la cuptor cateva minute. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se toaca. Se pastreaza cateva miezuri pentru ornat.
Intre timp se sareaza si se pipereaza crevetii. Se incinge uleiul de mmasline intr-o tigaie si se prajesc crevetii 3 minute, pana ce se fac rozalii la culoare. Se scot si se asaza pe un grilaj metalic.
Se prepara o maioneza punand intr-un blender mustarul cu suc de lamaie. Se adauga galbenusurile si se proceseaza scurt. Se adauga apoi treptat uleiul de masline, cu motorul blenderului mergand, pana ce se obtine maioneza. Se sareaza si se adauga sucul de lamaie. Se proceseaza o ultima data, scurt.
Se combina frunzele de ruccola cu masline, nuci, capere, creveti si maioneza. Se asaza cate o lingura cu varf de salata pe frunzele de andiva si se presara cu piper proaspat macinat. Se servesc reci, ca gustare, sau antreu, ornate cu jumatati de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu salata de creveti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|