Ingrediente
- 2 vinete mari (coapte);
- 2 catei usturoi;
- 6 linguri cu ulei masline;
- 2 linguri cu suc de lamaie;
- 50 gr. branza de oaie;
- putin cimbru uscat;
- sare;
- piper;
- 1 fir usturoi verde
Mod de preparare
Daca vinetele nu le avem din congelator gata coapte si curatate de coaja, le coacem pana devin moi la apasarea cu degetul, le curatam de coaja si miezul obtinut il lasam la scurs intr-o sita.
Intr-un vas mic amestecam usturoiul pisat cu sare, piper, ulei de masline, sucul de lamaie si amestecam totul foarte bine.
Adaugam sosul peste vinetele tocate marunt si amestecam cu o lingura de lemn pana ce vinetele se deschid la culoare.
Faramitam branza si o adaugam peste vinete, punem si cimbrul si amestecam din nou.
Presaram peste salata obtinuta putin usturoi verde tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|