Ingrediente
- 2 vinete mai rotunjioare
- 250 gr iaurt grecesc (preferabil)
- 3-4 catei usturoi
- o legatura patrunjel verde
- cateva linguri ulei
- sare
Mod de preparare
Vinetele se coc, se curata si se lasa la scurs.
Intre timp, curatam si zdrobim usturoiul, spalam si tocam patrunjelul.
Intr-un castron, punem vinetele, un praf de sare si le pasam usor cu furculita. Apoi, dupa ce le-am pasat, adaugam ulei si le frecam bine, bine. Daca mai este nevoie, putem adauga putina sare sau ulei.
Intr-un alt castron punem usturoiul, un praf de sare si iaurtul si frecam, apoi adaugam vinetele coapte si patrunjelul.
Amestecam cat sa se omogenizeze, mai adaugam (daca e nevoie) putina sare si servim cu paine proaspata sau paine prajita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu usturoi, iaurt si patrunjel verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|