Ingrediente
- Minipapanasi - 200 gr.
- Oua fierte - 4 buc.
- Gogosari sau ardei marinati - 100 gr.
- Cascaval de tip tare – 100 gr.
- Ciuperci marinate – 100 gr.
- Miez de nuca -60 gr.
- Sosul :
- 150 ml de lapte
- O lingura de faina
- Galbenusul de la un ou
- O lingura de unt
- O lingurita de ulei
- O lingurita de suc de lamaie
Mod de preparare
Se prepara minipapanasii dupa urmatoarea reteta. http://www.bucataras.ro/retete/8843/degetele-din-piept-de-pui.html
Cascavalul se taie cuburele. Gogosarii se taie in felii grosute. Se impart ouale fierte in patru parti. Ciupercile marinate se spala bine de marinada.
Ca de obicei, se folosesc ciuperci chhampinioan- ele sunt mai gustoase in aceasta salata. Miezul de nuca se faramizeaza in bucatele . Toate se aranjeaza in straturi – urmariti pozele si se toarna sosul preparat deasupra.
Prepararea sosului: Pe tigaie se topeste untul in putin ulei. Se adauga faina si se amesteca pana se topeste toata faina . Laptele se toarna cate putin intr.-una amestecand cu o lingura de lemn pana obtinem o crema uniforma. Se fierbe timp de 5-7 minute. Galbenusul de ou se adauga si se amesteca foarte repede. Se adauga la fel sucul de lamaie si putina sare. La urma se bate bine cu telul pana obtinem o crema finuta si o racim bine.
Se toarna peste ingredientele din salata aranjate in straturi . Se presara deasupra nucile faramitate si ciupercile marinate taiate in doua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata indragita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|