Salata Nicoise

Postat de simona72 in Salate
28 Aug 2014 | 4361 vizualizari
Salata Nicoise

Nu prea mai stiam la ce sa folosesc macroul afumat...a venit ideea salvatoare cu salata asta buna si satioasa....

Ingrediente

  • 1 macrou afumat
  • 3 oua
  • 3 rosii
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei capia
  • un pumn de masline verzi
  • pt dresing:
  • 1 lingurita mustar cu boabe
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare si piper
  • 1 galbenus de ou fiert(optional)

Mod de preparare

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am taiat cuburi si i-am fiert la stimer. Daca nu aveti un stimer ii fierbeti in apa cu sare.

Rosiile le-am taiat cuburi, ardeiul capia fidelute, ceapa pestisor. Am amestecat rosiile cu ardeiul si ceapa, le-am condimentat cu sare si piper.

Macroul su curata de pielita, de oase si se rupe bucatele. 

Oule se fierb in apa pt 5 minute, se tin sub apa rece dupa fierbere, se curata si se taie in sferturi.

Pentru dresing: oul fiert, daca-l aveti, il zdrobiti cu furculita, il amestecati cu mustar si adaugati in fir subtire cateva linguri de ulei de masline. Adaugati zeama de lamaie, un praf de sare si piper.

Pentru asamblare: Pe fundul unei farfurii adanci se pune cate un cartof fiert taiat cuburi. Se pudreaza cu sare si piper si se amesteca. Peste cartofi, se pune un strat din amestecul de rosii, ardei ceapa, apoi bucatele de peste, cateva masline pentru fiecare portie si cate un ou taiat in sferturi. Pudrati cu sare si piper si deasupra puneti cate putin din dresing. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Salata Nicoise

Postat de mihaelar63

Salata Nicoise

Fierbeti cartofii intregi in apa cu sare  . Scurgeti cartofii de apa si-i curatati . Taiati-i rondele . Fierbeti ouale in apa cu sare . Curatati ouale de coaja si le...

Citeste continuarea

Salata nicoise

Postat de Irina

Salata nicoise

Am spalat bine cartofii si i-am pus intr-un vas Zepter. I-am acoperit cu apa, am pus capacul si am pus vasul pe foc. Cand acul indicator a ajuns la finalul zonei verzi am oprit focul. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2014, 19:52
Puneam un accent pe mijlocul Nicoise....
la 28.08.2014, 20:10
Vrem si noi!
la 28.08.2014, 20:22
Cleme )
la 28.08.2014, 20:22
Bună sălățica ta!
la 28.08.2014, 20:23

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking