Salata orientala cu peste afumat

Postat de Oana in Salate
4 Mar 2010 | 22832 vizualizari
Salata orientala cu peste afumat

Foarte satioasa, extrem de buna, noua ne place mult!

Ingrediente

  • un macrou afumat- la vid
  • 3 cartofi mari
  • 2 oua
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate castravete
  • o mana de masline negre
  • o ceapa rosie mica
  • cateva fire de patrunjel verde
  • cateva fire de chives
  • 2 linguri mari cu sos tartar (sau maioneza)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, apoi se scot si se lasa la racit. Ouale se fierb 4-5 minute, apoi se pun in apa rece, se racesc si se curata de coaja. Maslinelor li se scot samburii si se taie rondele. Pestele se curata de oase si se rupe in bucati mici. Celelalte legume se spala bine, ceapa se curata si se taie solzisori, la fel si ardeiul gras. Castravetele se taie rondele.

Intr-un castron mare se pun cartofii reci, curatati si taiati cuburi maricele, apoi ouale taiate pe jumatate si apoi felii. Se adauga si restul ingredientelor. Uleiul se amesteca cu otetul, sare si piper si se toarna peste salata, impreuna cu sosul tartar sau maioneza. Se presara patrunjelul spalat si taiat fin si se amesteca salata cu grija. La final se presara cu coditele de chives taiate marunt.

Merge de minune cu paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala cu peste afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de andaoana

Salata calda cu varza de Bruxelles

Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....

Citeste continuarea

Guacamole

Postat de mihaelastanescu

Guacamole

Intr-un bol  zdrobiti pulpa de la cele 2 avocado (curatate de coaja) cu o furculita, adaugati sucul de lime, apoi celelalte ingrediente. Puteti servi guacamole cu chipsuri, sau cu o paine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2010, 19:11
Cu peste n-am facut niciodata. Sa va fie de bine masa.
la 04.03.2010, 19:18
mmmm.....bun tare cu peste si mai ales afumat....nebunie....
la 04.03.2010, 19:20
Eee, Miha, trebuie sa incerci!! Madi, hai teleporteaza-te repede, ca inca n-a venit Cata si e muuulta salata in castron
la 04.03.2010, 19:24
vin vin....
la 04.03.2010, 22:16
si eu fac salata de cartofi cu peste afumat ,ceapa si usturoi.dar de ce folosesti si maioneza si dressing de salata.eu fac ori cu una ori cu alta.e foarte ustoasa si poza e tare sugestiva

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking