Ingrediente
- Pentru salată:
- 20 roșii cherry
- 3-4 căței de usturoi
- frunze proaspete de busuioc
- sare
- piper
- oregano
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- Pentru garnitură:
- 4 cartofi roz
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1/2 legătură de frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”.
Cât timp fierb cartofii, se spală roșiile cherry, se șterg și se înjumătățesc.
Se taie frunzele de busuioc și separat cele de pătrunjel, după ce au fost spălate sub jet slab de apă.
Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg și se dau prin răzătoarea fină, sau se pisează ușor.
Când cartofii sunt fierți, se scot din apa fierbinte, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie rondele, groase de cel puțin 1 cm.
Se prăjesc ușor rondelele de cartofi în puțin ulei, pe ambele fețe, numai cât să primească un gust onctuos și să-și schimbe culoarea.
Pentru salată, se presară usturoiul răzuit (pisat) și busuiocul tăiat peste roșiile cherry înjumătățite, după care se condimentează cu: sare, piper și oregano. La urmă se toarnă uleiul de măsline și se amestecă ușor ingredientele.
Salata se lasă cel puțin 15 minute ca să se pătrundă de condimentele adăugate, după care poate fi servită, cu rondele de cartofi preparate anterior și presărate cu pătrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata picanta de rosii cherry, cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|