Ingrediente
- 1 piept de pui (600g)
- 450 g porumb
- 400 g cioperci
- 400 g castraveti murati
- 300 g gogosari murati
- 3 linguri ulei
- piper
- sare
- MAIONEZA
- 2 galbenusuri crude
- 2 lingurite de mustar
- 400 ml ulei
- zeama de lamaie
- sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare.
Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici.
Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit.
Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ciupercile pana raman fara zeama.
Se pune sare si piper si se adauga si pieptul taiat cubulete si se mai caleste putin.
Se ia de pe foc si se lasa la recit.
Castravetii si gogosarii se toaca marunt si se scurg de zeama prin stoarcere.
Se face maioneza mixand si turnand uleiul cate putin si potrivind gustul cu sare si zeama de lamaie.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se gusta de sare si piper.
Se adauga maioneza, se amesteca bine si este gata.
Se poate servi in portii individuale sau orna un platou.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Valentin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|