Salata Valentin

Postat de MotanLaOale in Salate
27 Mai 2018 | 4395 vizualizari
Salata Valentin

Am denumit-o asa deoarece este salata preferata a fiului meu. Ar manca zi de zi. Este buna si de luat in castron la un picnic si un gratar. "picnicul bucatarasilor"

Ingrediente

  • 1 piept de pui (600g)
  • 450 g porumb
  • 400 g cioperci
  • 400 g castraveti murati
  • 300 g gogosari murati
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • sare
  • MAIONEZA
  • 2 galbenusuri crude
  • 2 lingurite de mustar
  • 400 ml ulei
  • zeama de lamaie
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata, se spala, se pune la fiert in apa cu sare.

Cand este facut se lasa la racit si se taie cuburi mici.

Porumbul se fierbe in apa, se scurge si se lasa la racit.

Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.

Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ciupercile pana raman fara zeama.

Se pune sare si piper si se adauga si pieptul taiat cubulete si se mai caleste putin.

Se ia de pe foc si se lasa la recit.

Castravetii si gogosarii se toaca marunt si se scurg de zeama prin stoarcere.

Se face maioneza mixand si turnand uleiul cate putin si potrivind gustul cu sare si zeama de lamaie.

Se pun toate ingredientele intr-un castron si se gusta de sare si piper.

Se adauga maioneza, se amesteca bine si este gata.

Se poate servi in portii individuale sau orna un platou.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Valentin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata Nicoise

Postat de Corina33

Salata Nicoise

Se condimenteaza file-urile de peste si se prajesc in putin ulei pe ambele parti cateva minute pana se rumenesc. Se scot pe hartie absorbanta si se lasa la racit. Ouale se fierb 3-4 minute in apa...

Citeste continuarea

Salata cu filet de vita, roca si pecorino

Postat de doralinda72

Salata cu filet de vita, roca si pecorino

Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2018, 20:14
Este o salata gustoasa!
la 27.05.2018, 20:45
buna salatica!
la 27.05.2018, 20:47
buna
la 27.05.2018, 20:53
Buna!
la 27.05.2018, 21:01
Buna!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking