Salau cu sos picant de saramura

Postat de mihaelar63 in Salau
22 Noi 2014 | 6404 vizualizari
Salau cu sos picant  de saramura

M-am inspirat din prepararea saramurii . Doar ca am simplificat putin prepararea si am castigat timp.

Ingrediente

  • 1.5 kg salau
  • 2 ardei iuti
  • 2 cepe verzi
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri pasta gogosari : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-gogosari-cu-usturoi-65368.html
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita rasa zahar brun
  • 10 catei usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei portocaliu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 lingurita Eros Pista [pasta de ardei iuti rosii]
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 limeta
  • 1/2 lingurita rozmarin verde
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml apa
  • 1 crenguta de oregano verde
  • 1 crenguta busuioc verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi chili
  • piper
  • faina alba .

Mod de preparare

  1. Salaul curatat , spalat , taiat rondele se sareaza , se unge cu putin ulei si se da prin faina alba .
  2. Se pune la copt pe folie de hartie 30 minute pana devine rumen-crocant .
  3. Spalati si curatati legumele .
  4. Ardeii se taie cubulete marunte si se calesc usor in restul de ulei .
  5. Adaugati apa , sare, usturoi pisat , foaia de dafin , zaharul , lamia si limeta taiate felii,otetul de mere  , pasta de gogosari , Eros Pista , piper , fulgii de chili.
  6. Opriti focul si incorporati verdeturile : rozmarinul , oregano , busuioc , ardeiul iute rondele ,ceapa maruntita si patrunjelul verde .
  7. Mutati pestele copt intr-o alta tava si turnati peste el sosul cald de saramura .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu sos picant de saramura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Postat de Bucataras

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2014, 23:22
bun fu?
la 22.11.2014, 23:24
Inca mai este si pe maine . Suntem numai noi ,, batranii''acasa
la 22.11.2014, 23:28
harnicutooooooooooo
la 22.11.2014, 23:28
vin si eu la masa
la 22.11.2014, 23:31
Ioi, ce ai facut tu aici!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking