Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor

Postat de mihaelar63 in Salau
15 Mai 2014 | 4381 vizualizari
Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor

Inspirata de crapul en papillote cu pin al Bucatarasei Alina ., am poftit si eu la peste bun . Am studiat problema si am fost multumita de multitudinea combinatiilor si de modul sanatos de preparare.. Dupa ce am si consumat din deliciosul preparat am concluzionat ca o sa fie modul meu preferat de pregatire al pestelui . Multumesc Alina . !!!En papillote [ in pachet -in franceza] , reprezinta o tehnica de gatire a carnurilor, in special peste , pui ,si legume impachetate in hartie de copt (uneori folie de aluminiu, pungi din plastic speciale sau frunze – cel mai adesea de bananier – în Asia). Tehnica en papillote permite gătirea înăbuşită alături de vinuri, uleiuri, ierburi aromate şi alte mirodenii şi care împiedică uscarea cărnii şi facilitează aromarea ei în profunzime. Cărnurile gătite en papillote se pot servi si în hârtia în care au fost gătite, pentru a savura sucul rezultat în urma procesului de preparare.

Ingrediente

  • 6 rondele de salau[ 600-900 gr}
  • 3 linguri otet orez
  • 3 linguri ulei masline
  • 3 linguri rondele praz
  • 100 gr cas mozzarela
  • cimbrisor lamaiat verde
  • rosii cherry
  • sare

Mod de preparare

Intr-o tava yena puneti o coala mare de hartie de copt .

Asezati rondelele de salau taiate . Stropiti-le cu otet de orez si ulei de masline .

Presarati pe deasupra cimbrisor si sare

Pe fiecare rondea de peste puneti praz tanar verde , o feliuta de mozzarela si rosie cherry.

Impachetati totul cu grija .Pentru siguranta eu am fixat hartia cu 3 scobitori[ atenta sa nu o sfasii].

Dati  tava la cuptor 30 minute .

Mozzarela formeaza o crusta crocanta .

Serviti salaul cald alaturi de rosioare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau ,, en papillote'' cu mozzarela si cimbrisor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de mihaelar63

Salau in stil marocan -nr. 1400

Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 15:05
Oooo, draga mea...si eu uneori prepar somonul asa...ca asta-mi place in acest mod ...super grozav!Nota 20 cu plus!
la 15.05.2014, 15:07
foarte bun
la 15.05.2014, 15:11
ce bine arata!!!!!!imi place!!!!
la 15.05.2014, 15:12
Cum sa refuz asa bunatate?
la 15.05.2014, 15:20
bun bun

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking