Salau in stil marocan -nr. 1400

Postat de mihaelar63 in Salau
30 Mai 2019 | 4197 vizualizari
Salau in stil marocan -nr. 1400

  "Retete pentru mese in familie"  ...... am ajuns la 1400 de retete impartasite cu drag  cu voi  !!!!  Pentru aceasta reteta am folosit fenomenalul sos chermoula , reteta aici :   https://www.bucataras.ro/retete/sos-marocan-chermoula-90471.html.In reteta originala se folosea peste de mare . Eu am avut salau de Mures , prospat si delicios . Daca se marineaza pestele in acest sos , se poate la fel de bine prepara si la gratar .  Stiti de ce a iesit atat de bun acest salau ? pentru ca a fost gatit intr-un vas de ceramica primit de la Bucatarasa draga :X

Ingrediente

  • 1 kg felii de salau
  • 100 gr sos chermoula https://www.bucataras.ro/retete/sos-marocan-chermoula-90471.html
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • 2 frunze lamai
  • 1lingurita piper cu coaja de lamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

  1. Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite .
  2. Se maseaza pestele cu sosul chermoula .
  3. Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie .
  4. Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece .
  5. Pentru ca sosul este destul de putin se mai pune deasupra ulei de masline .
  6. O lamaie se feliaza si se pune sub si deasupra pestelui .
  7. Puneti si frunzele de lamaie .
  8. Vasul se acopera cu folie de aluminiu [ sau o bucata de hartie de copt umezita cu apa  si mototolita ] .
  9. Dati pestele la cuptor 30 minute .Dupa aceasta se scoate folia si se mai lasa sa se rumeneasca inca 10 minute .
  10. La servire dati prospetime preparatului cu patrunjel verde tocat , felii de lamaie si rosiii cherry .
  11. Puteti servi alaturat . garnitura preferata .
  12. Pescarii marocani puneau alaturi osalata de cruditati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau in stil marocan -nr. 1400" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Postat de Bucataras

Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan

Taie fileul de salau batonete de 2 degete latime si stropeste-le cu fresh-ul de lamaie. Intr-un blender pune covrigeii si parmezanul si macina bine. Ideea de baza este sa nu-i faci...

Citeste continuarea

Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de mihaelar63

Coada de salau cu cartofi dulci

Spalati si curatati legumele. Spalati si sarati pestele. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2019, 12:55
Îmi place cum arată...!
la 30.05.2019, 13:17
Bună mâncare de peste!
la 30.05.2019, 13:43
la 30.05.2019, 14:01
Poate sa fie si in stilul smuls-aruncat direct in gura, vreau si eu o bucatica....
la 30.05.2019, 16:25

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking