Saleuri a la Bunica

Postat de Bunica in Prajituri
29 Noi 2009 | 19650 vizualizari
Saleuri a la Bunica

Bune de te lingi pe degete

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 ou + 1 ou pt uns
  • 250 ml apa minerala

Mod de preparare

Se ia o mina de faina si se amesteca impreuna cu untul, cu lingura, intr-un castron si se lasa deoparte.

Coca: restul de faina, amestecata cu sarea, otetul, oul si apa, se framinta pina cind compozitia nu se mai lipeste de planseta. Se lasa 10 minute.

Apoi se intinde o foaie din coca, se pune compozitia din unt si faina la mijlocul acesteia si se impatureste stringind marginile peste unt. Se apasa putin cu mina si se lasa la rece timp de 10 minute.

Se scoate foaia de la rece, se pune pe planseta si se intinde din nou. Se mai impatureste o data in acelasi mod ca si prima data si se da la rece.

Se repeta operatiunea de inca 2 ori.

Apoi se intinde din nou o foaie de grosime 0,5 cm, se taie in fisii, care se ung cu galbenus de ou. Deasupra acestora se presare dupa dorinta: mac sau cascaval ras sau brinza sau chimen. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, uns si se introduc in cuptorul incins pentru 10-15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri a la Bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Postat de licurici_lra

Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura

Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un...

Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2009, 21:10
sigur sunt bune pt. ca ,coca s-a framantat in casa;ca sa fie tote de aceiasi grosimesi lungime,am descoperit la formele de la masina de tocat -o forma rotunda si eu pun coca in masina;ies asa ca niste creionase,care se umfla usor la coacere;toate ies la fel....o frumusete!
la 29.11.2009, 21:24
Se pot face si de post , inlocuind untul cu margarina si eliminand oul. Desaupra se pot unge cu ulei.
la 29.11.2009, 21:48
la 29.11.2009, 21:53
delicioaseeeee
la 29.11.2009, 22:37
Excelente, va spun!!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking