Ingrediente
- 1 cana untura (5 linguri)
- 200 ml apa
- 4 linguri otet
- 1 bob de drojdie
- 1 ou
- faina cat cuprinde pentru o coca potrivita, nu prea vartoasa.
- 1 cana cu untura amestecata cu o cana cu faina sa rezulte consistenta smantanii
- sare,ou pentru uns,chimen
Mod de preparare
Amestecam intr-un vas untura (poate fi si osanza) cu oul, sare, otetul, apa si drojdia, adaugam faina, cam 500 gr. si framantam pana la omogenizare. Intindem coca intr-o foaie patrata, ungem cu jumatate din untura amestecata cu faina, impaturim in plic si o intindem cu sucitorul. Blatul de lucru trebuie sa fie infainat. Ungem din nou cu restul de untura, impachetam, intindem, rulam si dam la rece pentru o ora.
Din aluatul astfel pregatit intindem foi de 1 cm, ungem cu ou, presaram sare si chimen si dam la cuptor pana devin aurii. Ies multe saleuri si foarte fragede, veti vedea se vor desface in foi ca un foietaj normal la care muncesti mai mult si intra mult unt.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|