Saleuri cu mac

Postat de gaby_d in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2012 | 6590 vizualizari
Saleuri cu mac

Una dintre cele mai simple retete de saleuri,cu extrem de putine ingrediente

Ingrediente

aluat

  • 150 gr unt
  • 250 gr branza vaci
  • sare(dupa gust)
  • faina - 300 gr 

pentru uns

  • mac
  • un ou

Mod de preparare

Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .

Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece.
Pe masa infainata intindeti cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime si taiati fasii de grosimea degetului.
In tava in care ati pus hartie pentru copt puneti "baghetele",le ungeti cu ou batut si presarati mac.
Dati la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de licurici_lra

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...

Citeste continuarea

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2012, 18:57
si ce te lauzi?
la 06.01.2012, 18:57
Dai si mie?
la 06.01.2012, 18:57
nu ma laud, ina
chiar mi-e rusine cu ce vin io pe langa friptura lu' medi
la 06.01.2012, 18:59
pai sa-ti fie io de rusine nici nu mai postez imic.m-a inhibat total
la 06.01.2012, 19:00
nu stiu Dia de ce nu fotografiez niciodata mancarurile, mai mult fac poze dulciurilor

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking