Ingrediente
- 500 g faina
- 100 gr unt
- 3 oua
- 2 linguri lapte
- sare
- 1/2 cub drojdie
- 1 punga susan sau mac dupa preferinta
- branza 500 gr
- apa cat cuprinde
Mod de preparare
Se sparg oualele intr-un bol, se pun sarea, 2 linguri lapte, untul topit, drojdia, branza data prin razatoare si am adaugat faina. Le-am amestecat toate, am adaugat apa pentru a forma un aluat potrivit pentru saratele, nici prea moale, dar nici prea tare .
Se lasa sa creasca, dupa ce a crescut se ia un sfert din aluat si se intinde o foaie, grosimea ei sa fie cat degetul mic (al meu) :D Am glumit, cam 1 cm.
Se taie cu cutitul marginile, se formeaza un patrat si dupa aceea se taie fasii cat de mari doriti .
Se ia pe fiecare si se pune in tava, se unge cu ou si se presara susan sau mac si se da la cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|