Ingrediente
- 250 gr branza de vaci
- 150 gr unt
- 300 gr faina
- sare
- 100 gr cascaval
- 1 ou
Optional : chimen , susan , mac Optional : chimen, susan , mac
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are untul, poate mai trebuie adaugata putina faina . Acest aluat il acoperim cu o folie si il punem in frigider pentru 2 ore .
Dupa 2 ore il scoatem si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie de 0.5 cm grosime ( aproximativ ). Este mai bine sa fie mai gros decat sa fie subtire . Oul il batem putin cu furculita si il intindem peste aluat . Taiem aluatul in fasii si presaram deasupra chimen, susan, mac ( ceea ce va place ) sau chiar cascaval razuit .
Asezam in tava , dar sa nu fie lipte, si dam la cuptor cam 15 minute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu branza - reteta de la Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|