Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval

Postat de timea in Aperitive / Garnituri
25 Oct 2012 | 4413 vizualizari
Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval

Mie imi plac tare mult rontaielile, chiar mai mult ca prajiturile :). Dar fac mai rar altfel mananc prea mult.

Ingrediente

  • 300 gr faina neagra
  • 200 gr faina alba
  • 1 ou
  • 100 gr untura
  • 140 gr margarina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1 lingurita cu varf sare de mare
  • Pentru uns:
  • un galbenus de ou cu 3 lingurite de lapte si un pic de sare
  • seminte de chimen
  • cascaval ras

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine cu  o lingura de lemn untura cu margarina si sarea. Adaugam oul, apoi treptat faina amestecata cu drojdia alternand cu laptele. Cand nu mai putem amesteca cu lingura de lemn, turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de degete. 

Lasam la dospit aprox 20 de minute.

Intindem apoi foi cat mai patrate, pe care le taiem pe lungime apoi pe latime pt a obtine saleurile. (vezi in poze)

Le ungem cu galbenusul de ou si presaram deasupra seminte de chimen sau cascaval ras dupa preferinte.

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit timp de aprox 10 min (depinde de cuptor), pana se rumenesc usor deasupra.

Servim cu ceai cald! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri din faina mixta cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Spirale cu chimen

Postat de Zamfira

Spirale cu chimen

Dezgheţăm aluatul foietaj. Întindem cu sucitorul  şi pudrăm cu puţină făină. Ungem foaia cu sos de roșii sau ketchup și presărăm chimenul. Trecem o singură dată cu...

Citeste continuarea

Rulada cu sunca si branza de capra

Postat de mirela0911

Rulada cu sunca si branza de capra

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.10.2012, 12:54
la 25.10.2012, 12:58
ce bune,ma servesc si eu
la 25.10.2012, 13:05
Foarte bune saleuri
la 25.10.2012, 13:06
Motan , Gurita , Anna
la 25.10.2012, 13:08
Si mi-e imi plac mult, sunt foarte bune! Ti-au iesit foarte frumoase!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking