Ingrediente
- 100 g unt nesarat la temperatura camerei
- 3 cani faina
- 3 linguri smantana
- 2 lingurita drojdie
- 2 linguri ulei
- 1 cana lapte
- 2 oua (galbenusul)
- 1 lingurita sare
- branza preferata (eu folosesc mereu telemea de oaie sarata) si chimen
Mod de preparare
1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos. Lasati-l sa se odihneasca pana cand isi dubleaza marimea, in jur de o ora. Adunati aluatul intr-o forma circulara si inveliti-l intr-o folie de plastic, si dati-l la frigider pentru 20 minute.
2. Apoi impartiti aluatul in 2 parti si intindeti, pe rand, fiecare parte intr-un dreptunghi sau patrat. Ungeti aluatul cu ou, presarati branza rasa si chimen. Folosind un cutit de patiserie taiati aluatul in fasii lungi si subtiri (late de 1-2 cm). Puneti saleurile in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15 minute, la 180°C sau pana cand devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleurile cu branza si chimen ale bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|