Saltimboca alla romana cu mozzarella

Postat de mihaelar63 in Vita
7 Mar 2015 | 6966 vizualizari
Saltimboca alla romana cu mozzarella

Am preluat aceasta reteta clasica italiana de la chef Jaques Pepin. De obicei se prepara fara mozzarella dar mie mi-a placut aceasta varianta . Salvia am suficienta asa ca am trecut la treaba . Se prepara rapid si este delicioasa .Prin traducere saltimboca inseamna ,, sare in gura '' , buna denumire , este o incantare pentru papilele gustative. La inceput reteta a aparut in Venetia dar a fost repede adoptata si servita in localurile romane .

Ingrediente

  • 1 kg carne vitel
  • 400 gr mozzarella
  • 400 gr prosciutto
  • 100 ml vin alb
  • frunze de salvie
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura capere
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • Orez, rosii

Mod de preparare

  1. Carnea de vitel se portioneaza in felii se sareaza , se pipareaza .
  2. Feliati mozzarella si prosciutto.
  3. Pe fiecare felie de carne se aseaza cate o felie de branza, o frunza de salvie si deasupra felia de prosciutto .Cu ajutorul unui bat de lemn pentru frigarui sau scobitori fixati feliile [ ca in imagine] .Dati bucatile astfel fixate prin putina faina alba.
  4. Intr-o tigaie incapatoare topiti untul in ulei si prajiti feliile usor pe ambele parti . Scoteti feliile prajite intr-o tava si dati la cald in cuptorul preincalzit timp de 5-10 minute [  pentru a se gratina frumos ].
  5. Intre timp adugati in tigaia in care ati prajit carnea, vinul si caperele . Lasati sa scada usor pana cand sosul are consistenta potrivita .
  6. Serviti preparatul cald cu sos si garnitura preferata .Noi am avut langa saltimboca orez fiert si  rosii .
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimboca alla romana cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Tocanita cu carne de vita

Postat de Dya

Tocanita cu carne de vita

Spalam carnea foarte bine, o taiem in cuburi si o punem la fiert in apa rece (pentru 30-40 de minute). Strecuram apoi supa si clatim carnea (cu apa fierbinte) pentru a elimina resturile lasate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2015, 16:27
la 07.03.2015, 16:39
buna buna
la 07.03.2015, 16:44
Un altfel de saltimboca,dar buuuuun!
la 07.03.2015, 16:58
la 07.03.2015, 17:00
bunnnnnnnnnnnnnnnnn

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking