Saltimbocca alla Romana

Postat de nico15 in Pui
10 Oct 2011 | 10513 vizualizari
Saltimbocca alla Romana

Ingrediente

  • 4 bucati piept de pui
  • 6-8 felii de bacon
  • 4-5 frunze de salvie
  • faina,
  • ulei de masline
  • sare,
  • piper,
  • unt
  • 100-150 ml concentrat de pui(lichid)
  • 50 ml vin alb sec
  • lamaie  

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui, se transeaza fiecare felie in doua. Dupa care feliile rezultate se vor pune in folii de plastic si se vor bate pentru a se subtia, se sareaza si pipereaza. Intr-o tigaie punem ulei de masline si unt , dupa cxe am sarat si piperat pieptul de pui asezam feliile de prosciutto(bacon) dupa care pe fiecare bucata prindem o frunza de salvie.

Trecem bucatile de pui astfel rezultate prin faina si le scuturam de surplus dupa care le punem la prajit, prima data se pune pe partea ce salvia, dupa care se intoarce pe cealalta parte si se prajeste.

Se scot pe servetele absorbante pentru a se evita excesul de grasime.

In tigaie se va adauga 50 de ml de vin alb sec, dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga 100-150 ml de concentrat de pui, sare si piper, dupa se s-a redus la jumatate se va adauga 30 g de unt, pentru a forma un dressing cremos. Pieptul de pui se va servi cu dressingul rezultat si cu sferturi de lamaie.

Pofta Buna 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca alla Romana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saltimbocca alla romana

Postat de Geanina87

Saltimbocca alla romana

Cotletele trebuie batute ca la snitele. Peste fiecare cotlet am pus cate o felie de prosciuto si doua frunze de salvie prinse cu scobitori. Am presarat sare si piper peste partile fara frunze,...

Citeste continuarea

Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

Postat de danakarin

Saltimbocca alla Romana cu varză de Bruxelles

Batem şniţelele uşor, aplicăm şunca, frunza de salvie şi prindem totul cu o scobitoare. Prăjim pe ambele părţi 3- 4 minute, adăugăm un pic de vin şi lăsăm 2-3 clocote, le scoatem şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2011, 20:48
bun bun bun de tot
la 10.10.2011, 20:50
foarte buna mancarica asta
la 10.10.2011, 21:44
buna
la 10.10.2011, 22:01
la 11.10.2011, 08:40
bun bun

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking