Ingrediente
- - 600 gr. penne,
- - aproximativ 500 gr. piept de pui,
- - 500 gr. ciuperci champignon,
- - aprox. 4 linguri pesto alla genovese,
- - aprox. 8 linguri smantana grasa,
- - 4-5 linguri ulei de masline,
- - busuioc verde,
- - sare, piper,
- - parmezan.
Mod de preparare
Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugam pesto-ul, smantana, sare si piper. Amestecam bine si mai lasam sa dea in clocot vreo 2 minute.
Adaugam o mana de busuioc proaspat, maruntit si pastele fierte. Amestecam din nou, pana ce pastele sau omogenizat cu sosul, apoi asezam in farfurii si garnisim cu parmezan ras.
O minunatie, nu altceva! Voi repeta reteta cat de curand, dar cu mici modificari, asa mai de dieta: paste integrale, eliminam smantana si carnita. Cred ca vor fi delicioase! Si daca voi avea rabdare, poate va voi arata si voua cateva poze!
Enjoy!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pesto alla genovese si nu numai..." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|