Paste cu sos pesto si parmezan

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Paste
4 Ian 2013 | 8938 vizualizari
Paste cu sos pesto si parmezan

Dupa dezmatul culinar de sarbatori, incercam sa ne orientam catre preparate usoare, fara carne preferabil, in care predomina legumele, fructele si pastele. Am pastrat aceste paste pe care le-am cumparat din Italia, in mod special pentru a le consuma in pragul sau dupa sarbatori, dupa asaltul de sarmale, carnati si dulciuri pe mese, pe care din fericire in mare parte doar le-am privit ce-i drept. Dupa excese este indicata o cura de dezintoxicare sau macar detasare o vreme de la gretosagurile cu care ne-am infruptat timp de vreo doua saptamani. Mi-au placut enorm modelele cu specific de sezon iernatic si le-am gasit potrivite pentru a fi consumate acum, ca doar la vara nu mai aveau niciun farmec. Asortate cu sos pesto si parmezan, merg perfect si vin la timp dupa excesul de proteine ingurgitate de sarbatori. Cu aceasta reteta light, va urez bunvenit in 2013 si va doresc un An Nou Fericit, Prosper si ... relaxant, de ce nu, ca daca tot suntem in secolul vitezei, al agitatiei si al stresului la maxim, poate n-ar strica si un pic de relaxare si cumpatare. Cu aceste paste, am ajuns la postarea cu numarul 50, azi 4 Ianuarie. Nu-i un progres fantastic intr-un an de zile, insa pentru un mini-blogger care are foarte putin timp liber pentru arta culinara, este binisor. Si daca tot e aniversare, se anunta in curand si un concurs pe blog pentru iubitorii bucatariei moderne.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • - 250 grame paste;
  • - 30 grame parmezan ras;
  • - sos pesto (cu fistic sau de care preferati);
  • - un praf de chili per farfurie;
  • - 15 grame fistic crud taiat marunt;
  • - 15 grame seminte de susan;
  • - 15 grame muguri de pin;
  • - busuioc uscat sau proaspat;
  • - sare si piper dupa gust;
  • Optional: peste afumat Novac
  • rosii cherry.

Mod de preparare

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu spiralele. Scurgeti pastele si le amestecati cu sosul pesto, cam o lingura per portie. Am folosit sos pesto cu fistic pe care il aveam tot din Italia, a fost deosebit, insa puteti folosi orice alt sos pesto, cu busuioc asa cum se comercializeaza la noi in supermarket.

Asezati in farfurie si completati mai departe cu restul ingredientelor: seminte de susan, muguri de pin, fistic maruntit, parmezan, busuioc, sare, piper, chili si daca vreti puteti adauga si niste peste vidat taiat feliute sau cubulete (eu am folosit peste novac afumat intr-o salata si a fost foarte delicios), sau puteti pune si rosii cherry.

Sa aveti pofta si ... succes in noul an!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos pesto si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste negre cu somon si sos pesto

Postat de cristeena20

Paste negre cu somon si sos pesto

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre.  Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se...

Citeste continuarea

Penne cu pesto de ardei gras

Postat de caroline

Penne cu pesto de ardei gras

Incepem prin a pregati ardeii. Punem ardeii pe flacara aragazului si ii lasam la copt, pana ce coaja s-a innegrit. Ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 2-3 minute. Apoi ii curatam de coaja,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2013, 22:29
imi place!
la 04.01.2013, 22:30
foarte bun ...big like
la 04.01.2013, 22:30
la 04.01.2013, 22:39
Multumesc Adnia.
Multumesc Andreea_Caroline
la 04.01.2013, 23:23
delicioase

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking