Penne cu pesto alla genovese si nu numai...

Postat de Bucatardinpasiune in Penne
17 Aug 2013 | 11554 vizualizari
Penne cu pesto alla genovese si nu numai...

O reteta delicioasa, apreciata de toti cei 6 care au gustat-o, pe care am pregatit-o in vacanta alaturi de Andrei, un prieten pasionat la randu-i de gatit. Din pacate nu pot sa va dau cantitatile exacte, dar sper sa nu fie o foarte mare problema...

Ingrediente

  • - 600 gr. penne,
  • - aproximativ 500 gr. piept de pui,
  • - 500 gr. ciuperci champignon,
  • - aprox. 4 linguri pesto alla genovese,
  • - aprox. 8 linguri smantana grasa,
  • - 4-5 linguri ulei de masline,
  • - busuioc verde,
  • - sare, piper,
  • - parmezan.

Mod de preparare

Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged. Cand s-a evaporat apa lasata de ciuperci, adaugam pesto-ul, smantana, sare si piper. Amestecam bine si mai lasam sa dea in clocot vreo 2 minute.

Adaugam o mana de busuioc proaspat, maruntit si pastele fierte. Amestecam din nou, pana ce pastele sau omogenizat cu sosul, apoi asezam in farfurii si garnisim cu parmezan ras.

O minunatie, nu altceva!  Voi repeta reteta cat de curand, dar cu mici modificari, asa mai de dieta: paste integrale, eliminam smantana si carnita. Cred ca vor fi delicioase! Si daca voi avea rabdare, poate va voi arata si voua cateva poze!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu pesto alla genovese si nu numai..." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

Postat de Ela68

Serpentelli cu legume si branza elvetiana

1. Fierbeti pastele cu sare conform indicatiilor de pe pachet,  2. Tocati ceapa marunt si puneti-o la calit in unt.Adaugati ciupercile curatate si taiate, ardeiul taiat fideluta, morcovul...

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii si ceapa

Postat de roxana_simona

Paste cu sos de rosii si ceapa

Se pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele si un strop de ulei. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt,firele de ceapa verde taiate feliute subtiri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2013, 23:09
Wow, ce bine arata! Trebuie incercate, am salvat reteta!
la 17.08.2013, 23:10
Multumesc, Angelina_Elena!!!!
la 17.08.2013, 23:27
Buneeeeeeeeeeeee!!
la 18.08.2013, 07:45
super!
la 18.08.2013, 09:39
Minunate, imi plac tare mult!!!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking