Ingrediente
- 4 cotlete de porc cu os,
- 2 felii de mozzarella,
- sare,
- coriandru sau patrunjel maruntit
- piper,
- condimente pentru gratar
Mod de preparare
Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.
Se pun pe grill cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete cate o felie mare de mozzarella si se mai lasa 3-4 minute pana se topeste mozzarella.Inainte de a fi servite se presara peste ele patrunjel sau coriandru (in functie de preferinte) tocat fin de tot.
Cartofi tiganesti : se curata 4 cartofi rosii si se taie cubulete mici, se pun in apa clocotita cu sare si se lasa la fiert 6-8 minute. Se lasa la stors si se condimenteaza cu sare si piper si se pun apoi la rumenit intr-o tava cu ulei de masline incins, cu 2 minute inainte de a-i scoate punem peste ei 3-4 catei de usturoi facut cu presa, ies foarte crocanti si cu o aroma speciala data de usturoiul inabusit.
Cartofi aurii taranesti : avem nevoie de 4 cartofi de marime medie, sare, piper, putina boia. Se taie cartofii cu tot cu coaja cate 4-6 felii fiecare si se pun in apa clocotita cu sare, lasandu-se la fiert 6-8 minute. Se lasa la stors si se condimenteaza cu sare piper si boia si se pun la rumenit in ulei incins pentru inca 5 minute.
Salata de sfecla rosie : avem nevoie de 2-3 bucati de sfecla rosie fiarta daca este de marime mica sau o singura bucata daca este mai mare. Se da pe razatoare sfecla rosie, se amesteca intr-un bol mai mare cu o lingurita de zahar, putina sare, o jumatate de lingurita de chimen, putin hrean ras si o lingurita de otet. Cantitatile de condimente se pot ajusta in functie de gust si de preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|