Saramura de crap

Postat de Moni_alex in Peste
12 Ian 2016 | 9163 vizualizari
Saramura de crap

Imi place pestele pregatit in toate felurile dar saramura cu rosii coapte si ardei copti e preferata mea si a prietenilor.

Ingrediente

  • un crap romanesc de aproximativ 2 kg
  • 2-3 rosii
  • 4-5 ardei capia sau gras rosu
  • 2 capatani de usturoi
  • piper mozaic
  • sare
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de leustean
  • 600-700 ml apa
  • o lingura otet

Mod de preparare

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba.

Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos.

Cand s-a desprins usor de gratar, l-am intors pe partea cealalta.

Am copt rosiile pe o tabla, se coc si ardeii ( eu am avut ardei copt congelat pe care l-am lasat la dezghetat).Am decojit rosiile si le-am pisat cu un pisalog de usturoi.

Am curatat usturoiul si l-am pisat, patrunjelul si leusteanul se taia marunt si se piseaza bine.

Intr-o cratita am pus cam 600-700 ml apa,o lingura de otet, usturoiul pisat, rosiile si verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-un vas de yena am pus pestele prajit pe gratar si l-am acoperit cu zeama cu usturoi si rosii, am pus verdeata si ardeiul copt. 

Am bagat la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.

Am servit saramura cu mamaliguta.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Saramura de crap a la Sulina

Postat de Ksenya

Saramura de crap a la Sulina

  Crapul se spala, se curata de solzi, se fileteaza, se scot oasele cu ajutorul unei pensete, se sareaza si se adauga piper si o lingura de votca, se lasa la marinat de cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2016, 02:34
bun
la 12.01.2016, 05:57
la 12.01.2016, 06:28
Ce bine arata!! Tare buna e!
la 12.01.2016, 08:06
Trimite si la noi bunatate de saramura !!!!
la 12.01.2016, 08:24
Ce bun trebuie să fie!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking