Ingrediente
- un crap romanesc de aproximativ 2 kg
- 2-3 rosii
- 4-5 ardei capia sau gras rosu
- 2 capatani de usturoi
- piper mozaic
- sare
- o legatura de patrunjel
- o legatura de leustean
- 600-700 ml apa
- o lingura otet
Mod de preparare
De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba.
Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si piper si le-am lasat 2-3 ore la frigider. Apoi le-am pus pe gratarul incins si uns cu ulei, cu partea cu piele in jos.
Cand s-a desprins usor de gratar, l-am intors pe partea cealalta.
Am copt rosiile pe o tabla, se coc si ardeii ( eu am avut ardei copt congelat pe care l-am lasat la dezghetat).Am decojit rosiile si le-am pisat cu un pisalog de usturoi.
Am curatat usturoiul si l-am pisat, patrunjelul si leusteanul se taia marunt si se piseaza bine.
Intr-o cratita am pus cam 600-700 ml apa,o lingura de otet, usturoiul pisat, rosiile si verdeata, se amesteca bine si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Intr-un vas de yena am pus pestele prajit pe gratar si l-am acoperit cu zeama cu usturoi si rosii, am pus verdeata si ardeiul copt.
Am bagat la cuptor la foc potrivit pentru 15-20 minute.
Am servit saramura cu mamaliguta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|