Saramura de peste

Postat de iri_love in Crap / Caras
7 Mai 2012 | 8193 vizualizari
Saramura de peste

....aceasta saramura am descoperit-o undeva intr-o zona de munte,la Agasi,unde am avut ocazia sa merg si sa petrec un sfarsit de saptamana superb,langa persoane care imi sunt dragi.

Ingrediente

  • un crap oglinda si cateva bucati de caras.
  • iar pentru saramura avem nevoie de:
  • sare,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • leustean,
  • rosii,
  • ardei iute,
  • lamaie.
  • ulei pentru stropit bucatile de peste.

Mod de preparare

Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.    

Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul  fierberii saramurii se adauga ardei iute .   

Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar.  Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.

Se serveste cald imediat dupa preparare.  

O pofta buna la saramura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 07.05.2012, 22:35
la 07.05.2012, 22:38
Foarte buna!Mi-ai facut pofta!
la 07.05.2012, 23:54
buna
la 08.05.2012, 00:13
la 08.05.2012, 05:44
multumesc

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking