Ingrediente
- un crap oglinda si cateva bucati de caras.
- iar pentru saramura avem nevoie de:
- sare,
- busuioc,
- cimbru,
- leustean,
- rosii,
- ardei iute,
- lamaie.
- ulei pentru stropit bucatile de peste.
Mod de preparare
Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.
Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul fierberii saramurii se adauga ardei iute .
Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar. Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.
Se serveste cald imediat dupa preparare.
O pofta buna la saramura!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|