Saramura de stiuca

Postat de comanligia in Peste
23 Aug 2013 | 15515 vizualizari
Saramura de stiuca

Am primit cadou de la prietena mea Tatiana stiuca,asa ca iata ce a iesit ,multumesc Tatiana :)

Ingrediente

  • 9 bucati de stiuca
  • putin unt
  • 1 cutie de rosii in bulion
  • 5-6 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita de cimbru tocat marunt
  • 1 ardei capia (sau 1 ardei usturat)
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 200-300 ml de apa
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Se curata si se spala pestele, se indeparteaza si capul, se portioneaza si se cresteaza putin, apoi se unge o placa sau gratarul cu unt sau grasime si se pun la rumenit.

Intr-o cratita se pune apa la fiert cu sare, iar dupa cateva clocote se adauga piperul, ardeiul, cimbrul si cutia de rosii in bulion. Se curata si se taie marunt usturoiul si dupa ce se opreste focul se pun toate peste stiuca intr-o tava. La final se adauga patrunjelul tocat. Se acopera tava cateva minute pentru a se combina toate aromele.

Se serveste cu mamaliga si daca doriti cu feliute de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de stiuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Stiuca la cuptor

Postat de mihaelar63

Stiuca la cuptor

Stiuca curatata si spalata se usuca cu ajutorul servetelor de hartie care absorb umiditatea. Se spala si se curata legumele. Se amesteca mirodeniile macinate cu sare, usturoi pisat si ulei de...

Citeste continuarea

Medalion de stiuca cu sos de ciuperci

Postat de mihaelar63

Medalion de stiuca cu sos de ciuperci

Orezul se fierbe in apa cu sare respectand instructiunile de pe cutie .Scurgeti de apa . Inelele de peste se sareaza , se dau prin faina alba si se prajesc pe ambele parti in ulei incins . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2013, 23:16
Cat de delicios arata!
la 23.08.2013, 23:22
ai di mini ce fain arata!
la 23.08.2013, 23:22
super aratos si gustos
la 23.08.2013, 23:24
la 23.08.2013, 23:34

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking