Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

Postat de DinDragostePentruGatit in Peste
5 Apr 2012 | 5911 vizualizari
Saramură nature de ştiucă & Mămăligă

Ingrediente

  • 2 ştiuci măricele;
  • 1 ardei iute;
  • 1 căţel de usturoi;
  • pătrunjel / leuștean;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare

Se taie peştele de-a lungul burţii, se curăţă, se spală apoi se porţionează.

Solzii nu se curăţă.

Se sărează şi se lasă circa 20 minute.

Se încinge bine grătarul. Prima dată se pune partea cu solzi.

Se ţine 2-3 minute pe fiecare parte, doar cât "să prindă miros de grătar" :).

Saramura

Într-un vas se pune circa 1 L la fiert. Se adaugă  sare, piper, ardei iute şi puţin oţet. După ce au fiert bine, se adaugă mujdeiul de usturoi (sau usturoi mărunţit). La final se pune peştele în saramură (peştele să nu fie rece) şi se fierbe la foc potrivit timp de 15-20 minute.  Se presară de preferinţă leuştean, în lipsa acestuia...merge şi pătrunjelul :).

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură nature de ştiucă & Mămăligă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Somn cu legume la cuptor

Postat de katty

Somn cu legume la cuptor

Presaram sare, piper pe bucatile de peste si le lasam la frigider 15 minute. Intr-o tigaie incintam uleiul de masline si punem bucatile de peste. Le rumenim la foc iute pe ambele parti, apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2012, 12:09
la 05.04.2012, 12:18
buna
la 05.04.2012, 12:40
fffffffffffff bun
la 05.04.2012, 12:50
place
la 05.04.2012, 17:19
gustos

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking