Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2014 | 3214 vizualizari
Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"

Am vrut un altfel de saratele...si pentru asta am tras cu ochiul la cea care stiu eu ca face multe saratele, in tot felul de combinatii delicioase si anume la bucatarasa noastra Claudia, alias Valclaudia...multumesc!!>:D

Ingrediente

  • 150 gr unt sau margarina
  • 2 linguri pline de untura de casa
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr branza tare de capra
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • 500 gr faina
  • pt ornat:
  • nuci
  • seminte de dovleac
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Amestecam untul, ouale, untura, sarea intr-un castron. Separat dam branza pe razatoarea cu gauri mici. Pentru ami usura munca si pentru ca mi-a placut cum lucreaza mixerul planetar, l-am folosit si de data aceasta la framantarea aluatului. Am folosit accesoriu cu carlig, am pus in bolul mixerului toate ingredientele, jumatatate din cantitatea de faina si am pornit mixerul la viteza mica pentru 5 minute. Am pus si restul de faina si am mai lasat mixerul sa framante inca 5-10 minute, pana aluatul s-a desprins de pe peretii vasului.

Am intins cu sucitorul o bucata din aluat, am decupat stelute, le-am pus in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte si am pus in mijlocul fiecarei stelute cate jumatate de miez de nuca sau seminte de dovlec. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minute pana devin rumene la suprafata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele "Stelute cu nuci si seminte de dovleac"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitive cu legume si branzeturi Delaco

Postat de gaby_d

Aperitive cu legume si branzeturi Delaco

In ordinea de pe (tricouri ) platou: -Betisoare cu felii de castravete, bucati de branza de capra Delaco si jumatate de rosie Cherry. -Felii de miez de lapte, un cub de salam italian si...

Citeste continuarea

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Postat de autodiag

Aperitiv cabanosi-pereche in foitaj

Se decongeleaza aluatul de foitaj si se desface. Se taie in patru. Se pun cate doi cabanosi pe fiecare foaie, pe cate doua laturi paralele. Se aduc cabanosii catre centrul foii, rulati in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2014, 18:01
la 24.04.2014, 18:02
Ce frumoase sunt!
la 24.04.2014, 18:04
Am trecut la favo sa fac si eu
la 24.04.2014, 18:04
ce faine sunt
la 24.04.2014, 18:06
ce-mi plac

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking