Sardine la gratar cu salata de ardei copti

Postat de cristeena20 in Peste
24 Iul 2012 | 4087 vizualizari
Sardine la gratar cu salata de ardei copti

aici in Portugalia e mancarea favorita vara....si destul de scumpa. Daca ion trecut era considerata mancarea saracului acuma devenit ceva scump (1 kg ajunge uneori chiar la 8 euro). Dar pentru a fi bune trebuie sa fie sardine grase, sa lase multa grasime.

Ingrediente

  • 12 sardine
  • sare
  • ardei grasi
  • ulei de masline, otet balsamic
  • paine de malai

Mod de preparare

- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine...

- se incinge gratarul. Eu am avut electric

- se prajesc bine , la fel si ardeii. 

- Ardeii se rup fasii si se prepara cu ulei de masline, sare, putin zahar, otet balsamic.Eu uneori mai adaug si rosii si oregano uscat.

- sardinele se servesc pe o felie de paine de malai...iar la final painea cu sosul ramas de la sardine e un deliciu..te lingi pe buze...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la gratar cu salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sardine prajite

Postat de retetele_tinei

Sardine prajite

Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete... Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de simona72

Chiftelute din peste

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2012, 16:53
place
la 24.07.2012, 17:05
la 24.07.2012, 17:16
au, ce bunatate si cu ardei copti
la 24.07.2012, 17:25
bun peste!
la 24.07.2012, 18:04
buni si ardeii copti!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking