Sarmale cu crupe-reteta de post

Postat de abetina in Mancaruri de post
25 Sep 2018 | 5413 vizualizari
Sarmale cu crupe-reteta de post

Provocarea GastroArt

Ingrediente

  • 500 gr crupe albe (crupe-malai macinat in bucatele mai mari)
  • 100 gr orez brun
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 kg bureti, ciuperci
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 3 linguri pasta de tomate
  • varza murata si dezacrita

Mod de preparare

  Se spala crupele in mai multe ape, pana se duce toata hoaspa (invelisul de la bobul de porumb).
   Se adauga orezul brun, buretii,  ceapa,morcovii, dati prin masina de carne, se adauga uleiul de masline, sare, piper macinat, pasta de tomate, se omogenizeaza si se invelesc sarmalute in varza ce a fost dezacrita in apa rece cel putin 12 ore. Se fierb in oala pe aragaz sau la cuptor si se servesc calde, dar si reci.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu crupe-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale de post cu crupe (pasat) de porumb si ciuperci

Postat de RODIMUR

Sarmale de post cu crupe (pasat) de porumb si ciuperci

Mai întâi se pregătesc crupele. Se spală în 4-5 ape, pentru a elimina cojițele, pleava și impuritățile, după care se pun în apă caldă, ca să se înmoaie...

Citeste continuarea

Sarmale manastiresti

Postat de Ksenya

Sarmale manastiresti

   Desfacem capatana in frunze, daca este prea acra, o trecem prin jet de apa si o lasam la scurs.Pregatim frunzele penru umplut, scotandu-le cotoarele. Pasatul il spalam in mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2018, 16:35
la 26.09.2018, 10:15
Bune!
la 26.09.2018, 19:29
Îmi plac mult sarmalele cu crupe și sunt singurele pe care le fac! Sarmale cu carne face soțul meu...
la 26.09.2018, 19:53
Ce imi place ca sunt usor rumenite deasupra!
la 30.09.2018, 12:41
Ador sarmalutzele!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking