Sarmale cu frunza de vita-post

Postat de nadina73 in Mancaruri de post
13 Mai 2010 | 6310 vizualizari
Sarmale cu frunza de vita-post

sunt grozav de bune

Ingrediente

  • frunze de vita de vie mai tinere
  • 1 cana orez
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 bucata telina
  • ulei masline
  • sare
  • piper
  • pasta de tomate

Mod de preparare

Se spala bine frunzele apoi se oparesc putina in apa cu otet sau sare de lamaie(oricum sunt ele mai acrisoare putin)cateva minute sa nu se rupa

Se caleste ceapa tocata in ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se lasa la calit putin dupa care se pune orezul spalat bine se mai calesc putin cu 1/2 canita de apa ,iar cand apa a scazut se stinge focul

Se ia frunza de vita si se pune cate o lungura din compozitie si se impacheteaza cu grija.

Se aseaza intr-o oala cu putin ulei in rand se pune apa sa le acopere bine si se da la cuptor sau pe plita aporximativ 1-1,3 ore la foc mic

cand sunt gata se pune pasta de tomate

Sunt foarte bune si gustoase si fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu frunza de vita-post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Sarmale din varza murata cu carne de vita

Postat de Mihaela11_jo

Sarmale din varza murata cu carne de vita

La varza murata( productie proprie dupa reteta regretatului Radu Anton Roman) i se taie cotorul si se desfac frunzele; frunzele mai mari se taie in jumatati. La carnea macinata se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2010, 23:39
ela te astept la sarmale de post
la 13.05.2010, 23:40
astea nu sant cu carne si nu te doare fierea de ele,asa ca sant cu dedicatie pt tine ela
la 13.05.2010, 23:45
ce frumoase sunt,am luat tot si ma ducccc
la 13.05.2010, 23:51
dute ela la munca,vezi daca ti-ai beut cerneala acuma sri
la 14.05.2010, 07:29
si pe mine nu ma chemi?.........las ca tot vin si nechemata..........si imi iau si furculitele cu mine................

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking