Ingrediente
- carne de porc 500 g sau amestec cu vita
- foi de varza murata 30 buc(eu am pus in borcan la murat )
- sare,piper
- 1 canita de orez
- 1 ceapa
- 1 cub de costita afumata-knorr -optional
- boia dulce de ardei 1 lingurita
- 3-4 linguri ulei
- pasta de tomate 1 cutie
- cimbru,marar
Mamaliguta:
- faina de malai
- sare
- apa
- Smantana
Mod de preparare
Se caleste ceapa in ulei 2-3 minute apoi se pune boia dulce de ardei dupa care orezul si se amesteca bine 5 minute ,dupa care am luat cratita de pe foc si am pus carnea tocata si 4-5 linguri pasta de tomate(restul de pasta de tomate se pune peste sarmalute deasupra)
Se pune cate 1 lingura din compozitia de carne in frunzele de varza si se impatura,eu dau laterale spre interior dupa care le rulez.
Se aseaza intr-o oala sau cratita cu varza tocata foarte marunt cu cimbru si marar,iar sarmalutele eu le-am facut mici, chiar mici ,se mai aseaza feliute de slanina(daca aveti)
se pune varza tocata deasupa pe ele si pasta de bulion dizolvata cu apa.
Se pune oala la cuptor pentru apoximativ 2 ore sau pe plita cum doriti
Mamaliguta
Se fierbe apa cu sare iar cand fierbe se pune faina de malai si se amesteca bine , eu am facut-o mai moale.
Cand sarmalutele sant fierte se servesc cu mamaliguta calda si smantana .
Cu siguranta am sa mai repet aceasta reteta cu mamaliguta, prietena mea Danuta face mamaliguta cu sarmale si la ea am mai mancat dar eu sincera sa fiu nu am facut pana acuma.
Poze mai mult nu am deoare sant de saptamana trecuta si s-au pierdut cele ce nu era salvate in unitate
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|