Ingrediente
- 2 buc ceapa
- 1 kg ciuperci champignon brune
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 500 g pasat
- 2 lgt pasta de ardei
- sare, piper dupa gust
- 4 lg orez
- varza murata
- 30 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins.
Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.
Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita cu ceapa si ciuperci. Amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam putin la calit impreuna apoi luam cratita de pe foc.
Luam foile de varza pregatite inainte (tinute in apa rece daca este nevoie) si impachetam sarmalele. O parte din varza se taie fideluta.
Luam o oala incapatoare, turnam uleiul apoi punem varza taiata fideluta. Asezam sarmalele iar deasupra mai punem un strat subtire de varza taiata. Se umple oala cu apa cat sa treaca de ssrmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.
Se da focul tare pana incepe sa fiarba apa apoi se reduce. Se lasa sa fiarba la foc domol cca 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si o gustam. Daca e fiarta si e pe gustul nostru, oprim focul, daca nu, mai lasam sa fiarba pana sunt gata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|