Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Postat de Reli_B in Mancaruri de post
28 Apr 2021 | 3904 vizualizari
Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Sunt minunate aceste sarmale cu pasat si ciuperci in zilele de post.

Ingrediente

  • 2 buc ceapa
  • 1 kg ciuperci champignon brune
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g pasat
  • 2 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 4 lg orez
  • varza murata
  • 30 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. 

Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.

Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita cu ceapa si ciuperci. Amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam putin la calit impreuna apoi luam cratita de pe foc.

Luam foile de varza pregatite inainte (tinute in apa rece daca este nevoie) si impachetam sarmalele. O parte din varza se taie fideluta.

Luam o oala incapatoare, turnam uleiul apoi punem varza taiata fideluta. Asezam sarmalele iar deasupra mai punem un strat subtire de varza taiata. Se umple oala cu apa cat sa treaca de ssrmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.

Se da focul tare pana incepe sa fiarba apa apoi se reduce. Se lasa sa fiarba la foc domol cca 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si o gustam. Daca e fiarta si e pe gustul nostru, oprim focul, daca nu, mai lasam sa fiarba pana sunt gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de naut cu zucchini

Postat de katty

Mancare de naut cu zucchini

Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Adaugam zucchini taiat in semirondele mai grosute. Cand legumele s-au inmuiat, adaugam usturoiul tocat fin, apoi stingem cu rosiile si...

Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei si chimen

Postat de mihaelar63

Salata de vinete cu ardei si chimen

Vinetele se lasa la decongelat la temperatura camerei. Eu le pun in pungi gata tocate. Se spala legumele. Se amesteca vinetele cu sare si cu ulei-care se aduga treptat - pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2021, 20:38
la 28.04.2021, 21:24
Delicioase!
la 28.04.2021, 21:32
Pfff, chiar zilele trecute, am găsit ultima pungă cu păsat la Auchan Imediat am pus-o în coș și am astupat-o cu alte produse să nu mi-o ia nimeni din coș . Daaaa, nu știu daacă vouă vi s-a întâmplat, dar se întâmplă des prin București, dacă îți lași coșul de cumpărături la marginea rândului (eu așa fac, să nu încurc culoarul!) uneori când te întorci la coș, dispar produsele pe care le-ai pus în coș, mai ales dacă nu mai sunt disponibile la raft Așa că mulțumesc pentru rețetă, sigur intră la favorite și de probat!
la 28.04.2021, 22:49
Aoleu , Reli !!! Maine de astea prepar !!!
la 29.04.2021, 21:25
Foarte mult îmi plac...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking