Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Postat de Reli_B in Mancaruri de post
28 Apr 2021 | 3894 vizualizari
Sarmale cu pasat si ciuperci brune

Sunt minunate aceste sarmale cu pasat si ciuperci in zilele de post.

Ingrediente

  • 2 buc ceapa
  • 1 kg ciuperci champignon brune
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 g pasat
  • 2 lgt pasta de ardei
  • sare, piper dupa gust
  • 4 lg orez
  • varza murata
  • 30 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit intr-o cratita cu uleiul incins. 

Ciupercile le curatam, le spalam apoi le taiem cubulete mici. Le punem la calit peste ceapa. Adaugam si pasta de ardei sau boia si amestecam.

Intre timp spalam pasatul si orezul apoi le punem in cratita cu ceapa si ciuperci. Amestecam bine apoi condimentam cu sare si piper dupa gust. Le mai lasam putin la calit impreuna apoi luam cratita de pe foc.

Luam foile de varza pregatite inainte (tinute in apa rece daca este nevoie) si impachetam sarmalele. O parte din varza se taie fideluta.

Luam o oala incapatoare, turnam uleiul apoi punem varza taiata fideluta. Asezam sarmalele iar deasupra mai punem un strat subtire de varza taiata. Se umple oala cu apa cat sa treaca de ssrmale cu vreo doua degete bune si se pune pe foc.

Se da focul tare pana incepe sa fiarba apa apoi se reduce. Se lasa sa fiarba la foc domol cca 2 ore. Dupa ce au trecut cele 2 ore, luam o sarma si o gustam. Daca e fiarta si e pe gustul nostru, oprim focul, daca nu, mai lasam sa fiarba pana sunt gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Varză murată cu legume la Multicooker

Postat de panacris

Varză murată cu legume la Multicooker

Ceapa, ardeiul, se curăță, se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei, în vasul Multicooker-ului, setat la programul FRY, ptr cca.6 minute. Între timp se spală,...

Citeste continuarea

Tocana de hribi

Postat de Ksenya

Tocana de hribi

Morcovul si telina dupa ce le spalam, le tocam julien. Ceapa o tocam semiluna. Intr-o tigaie incapatoare turnam uleiul; cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa si o sotam pana devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2021, 20:38
la 28.04.2021, 21:24
Delicioase!
la 28.04.2021, 21:32
Pfff, chiar zilele trecute, am găsit ultima pungă cu păsat la Auchan Imediat am pus-o în coș și am astupat-o cu alte produse să nu mi-o ia nimeni din coș . Daaaa, nu știu daacă vouă vi s-a întâmplat, dar se întâmplă des prin București, dacă îți lași coșul de cumpărături la marginea rândului (eu așa fac, să nu încurc culoarul!) uneori când te întorci la coș, dispar produsele pe care le-ai pus în coș, mai ales dacă nu mai sunt disponibile la raft Așa că mulțumesc pentru rețetă, sigur intră la favorite și de probat!
la 28.04.2021, 22:49
Aoleu , Reli !!! Maine de astea prepar !!!
la 29.04.2021, 21:25
Foarte mult îmi plac...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking